Petra Karved

Jag är född och uppvuxen i Gällivare, men är numera Pitebo och gift med Daniel. Hund och katt har alltid varit självklara delar av min uppväxt, och häst har jag haft i 20 år. Har alltid vurmat för de små djuren och haft egna kaniner, råttor, marsvin och hamstrar. Idag finns det 3 katter och 2 marsvin i hemmet.
Sedan tidig ålder var veterinär mitt drömyrke. Efter jobb som bland annat gruvarbetare, skidlärare och guide i äventyrsturism, kom jag in på veterinärutbildningen i Uppsala 2005.

Jag har jobbat som veterinär på Distriktsveterinärerna i Skara, Evidensia Djurkliniken i Öjebyn och Distriktsveterinärerna i Gällivare.

Det bästa med veterinäryrket är det dagliga mötet med djur och djurägare. Möjligheten att vara till hjälp och kunna förbättra livskvalitet, att stilla oro hos djurägare, att jobba med förebyggande åtgärder men också utmaningen i att utreda ett medicinskt mysterium.

Daniel Karved

Ursprungligen från Gällivare och gift sedan drygt 10 år med Petra. Jag är ingenjören som sadlade om och utbildade mig till Djursjukskötare i Skara. Före det bodde jag i USA i många år och jobbade med installation, support och underhåll av förpackningsmaskiner.
Då jag träffade Petra var jag redo att byta karriär. Med en tidigare påbörjad utbildning till Sjuksköterska fanns redan intresset för medicin och omvårdnad, och djurintresset har alltid funnits där.

Innan vi öppnade Din Veterinär har jag jobbat som Tf. Djursjukskötare på Evidensia Djurkliniken i Öjebyn. Yrkesmässigt så är mina största intressen vårdhygien, tandvård och anestesi/analgesi.

Det bästa med mitt jobb är att det ger mig möjlighet att varje arbetsdag få fascineras av alla härliga stora och små varelser jag möter.

Fritiden tillbringar jag och Petra gärna i naturen, helst med ett fiske- eller pimpelspö i handen. Träning och friskvård är också viktigt för oss. Vi tycker om att resa, långt som kort och gärna till platser vi inte tidigare besökt.